Dva rozdílné přístupy ke zdraví kloubů

Existuje vícero cest, jak pečovat o své klouby, dnes si představíme dva rozdílné přístupy.

Když se řekne zdraví kloubů a kloubní preparáty, asi se nám nejčastěji vybaví přípravky s kolagenem. Existuje ale i druhá cesta, která může být zajímavá pro ty, kterým třeba kloubní přípravky na bázi kolagenu nefungují.

Než se ale rozhodnete vyzkoušet kloubní přípravek, je potřeba, abyste si dobře zanalyzovali situaci, ve které se nacházíte. A zhodnotili důvod proč vlastně kloubní přípravek potřebujete. Pokud jste například v situaci, kdy trpíte nadváhou a máte nedostatek pohybu, tak bude určitě zásadní, abyste změnili jídelníček a přidali pohyb do vašeho každodenního života. Zde není, co si nalhávat. Pokud patříte mezi aktivní sportovce a klouby přetěžujete, je možná na čase ubrat zátěž, popřípadě zařadit jiný typ sportu, který bude ke kloubům šetrnější. Problémy mohou trpět i vegetariáni nebo lidé se speciální dietou a špatnými stravovacími návyky atp. Teprve po takovém zhodnocení situace, začněte hledat vhodný doplněk.

Díky kolagenu se můžeme hýbat

Pojďme se nejprve podívat na několik základních charakteristik kloubních přípravků s kolagenem. Kolagen je jeden ze základních stavebních proteinů obratlovců. Bez něj by neexistoval jejich pohybový aparát ve formě, jaké ho známe nyní. Látka kolagen se v těle obratlovců nachází ve více jak 20 variantách. V lidském těle kolagen tvoří až 80 % kůže a nachází se dále v chrupavkách, kostech a pojivových tkáních.

Kolagen typu I a typu II, jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Kolagen se běžně v kloubních přípravcích nachází ve dvou typech (typ I a typ II). A zatímco kolagen typu I se nachází především v kůži, kolagen typu II se nachází v chrupavkáchProto by měly přípravky na klouby obsahovat kolagen typu II, který je svým složením stejný, jako naše kloubní chrupavky. To ale není vše, kolagen typu II by měl být nízkomolekulární, aby se dobře vstřebávaljinak jen bez účinku projde trávicím traktem.

naší nabídce proto najdete přípravek Hyalac-Boost®, jehož základní složkou je unikátní BioCell Collagen®, který se získává přímo z chrupavek, a proto obsahuje v kolagenní matrix vedle kolagenu typu II také kyselinu hyaluronovou a chondroitin sulfát. Kopíruje tak složení zdravé chrupavky. Nízkomolekulární kolagen typu II je v tabletě v nejvyšší u nás dostupné dávce. Důležitý je také obsah dobře vstřebatelné kyseliny hyaluronové, která je mimo jiné součástí kloubního mazu a v kloubu zajišťuje hladký pohyb styčných ploch a chrupavce dává pružnost. Dospělým stačí jediná tableta přípravku denně, a to díky obsaženému zesilovači jeho účinku – přírodnímu mléčnému peptidu OsteolTM

Je tu i jiná cesta?

Ne vždy ale přípravky na bázi kolagenu pomohou, v případě zánětlivých stavů vám lékař předepíše lék Piascledine, který působí protizánětlivě a mírní bolest kloubů. Piascledine se předepisuje k symptomatické terapii osteoartrózy kolene nebo kyčle a například zakladatel naší imunologie MUDr. Jaroslav Svoboda o tomto léku na bázi avokáda tvrdí, že jeho výsledky jsou opravdu vynikající. Jeho nevýhodou je, že je na předpis. Piascledine se skládá z tzv. ASU, tedy nezmýdelnitelných olejů z avokáda a sóji. Ty si můžete pořídit ve stejné dávce i v našem přípravku SupReuma, navíc v kombinaci s gingeroly, tedy extraktem se zázvoru, který napomáhá zachování pohyblivosti kloubů. Náš doplněk je ovšem bez předpisu. Jako vždy, i pro SupReumu nabízíme možnost zakoupit výhodné balení na 3 měsíce.

ASU tedy představuje osvědčený a praxí ověřený přístup k dosažení kloubního komfortu, a navíc je alternativou pro případy, kdy kloubní přípravky na bázi kolagenu, samotného chondroitin sulfátu, glukosaminu či MSM, nezabírají.

Poslední možností je, že spojíte sílu obojího a budete užívat přípravky na bázi kolagenu a ASU dohromady. A to buď ve stejný čas nebo například tak, že využíváte jedno balení přípravku s ASU a následně nasadíte dvě balení (nebo jedno velké) přípravku na bázi kolagenu tak, aby celá kúra dohromady trvala tři měsíce. Právě pro tento příklad najdete v naší nabídce kombinovaný balíček na klouby za zvýhodněnou cenu. Obsahuje ASU i nízkomolekulární kolagen typu II, s chondroitin sulfátem a kyselinou hyaluronovou a vydrží vám na tři měsíce.

Foto Vlad Sargu, Meghan Holmes, Victor Freitas z Unsplash

Total
0
Shares
Mohlo by vás zajímat